PROGRAM KONFERENCE:
9:00 – 9:15 Ing. Ivan Mach, CSc.
Zahájení konference: postavení a směřování AVP ve výživovém poradenství v ČR.
9:15 – 9:45 MUDr. Dana Maňasková
Výživa v prenatálním a postnatálním období: vliv přirozeného porodu a (ne)kojení na následné fyzické a duševní zdraví dítěte, jak se vhodně připravit na početí, vhodné doplňky stravy v prenatálním a postnatálním období
9:45 – 10:15 Ing. Hana Poskočilová
Partnerská prezentace firmy Goldim: Potraviny pro speciální výživu, nutriční výhody využití kozího mléka.
10:15 – 10:45 Ing. Hana Střítecká, PhD.
Zdravý dětský jídelníček: jak vhodně vybírat mezi potravinami určenými pro děti, limitní množství rizikových látek v dětském jídelníčku.
10:45 – 11:00 Coffee Break, prezentace partnerů konference
11:00 – 11:30 Ing. Ivan Mach, CSc.
Výživa a sportovci: jak posílit vstřebávání živin a biologickou dostupnost potravin a doplňků stravy, prevence zánětů střev a dalších zdravotních komplikací způsobených vysokou sportovní zátěží či nevhodnými stravovacími postupy
11:30 – 12:00 PharmDr. Richard Pfleger
Mikrobiota, výživa a duševní zdraví: jaké potraviny, resp. složky potravin prokazatelně škodí duševnímu zdraví dětí i dospělých, jak předcházet mnoha mikrobiotou zprostředkovaným duševním poruchám a nemocem, potraviny s pleiotropním účinkem na fyzické i duševní zdraví
12:00 – 12:30 Ing. Janka Trebulová
partnerská prezentace firmy Sepea: Jak reagovat ve výživovém poradenství na vzrůstající výskyt potravinových alergií a intolerancí – co jsou to potravinové alergie, intolerance a senzitivity, jaké rizika znamenají pro současnou populaci, možnosti jejich objektivního stanovení a zhotovení vhodného jídelníčku
12:30 – 13:30 Pauza na oběd, prezentace partnerů konference
13:30 – 14:00 MUDr. Ondřej Nývlt
Zkušenosti s klienty SZ: praktická aplikace nejnovějších poznatků z oblasti v oblasti zdraví a prevence, jaké účinné metody se poradcům nabízejí ve výživově poradenské praxi.
14:00 – 14:30 Bc. Pavel Grasgruber
Porovnání odlišných způsobů stravování na celkové zdraví populačních skupin: jaké jsou společné znaky prevence moderních civilizačních nemocí, praktická doporučení pro skladbu jídelníčku.
14:30 – 15:00 Ing. Ivan Mach, CSc.
Závěr konference: shrnutí hlavních výstupů a jejich praktická aplikace ve výživovém poradenství