PROGRAM KONFERENCE:

 

9:00 – 9:15    Ing. Ivan Mach, CSc. 

Zahájení konference: postavení a směřování AVP ve výživovém poradenství v ČR. 


 

9:15 – 9:45    MUDr. Dana Maňasková

Výživa v prenatálním a postnatálním období: vliv přirozeného porodu a (ne)kojení na následné fyzické a duševní zdraví dítěte, jak se vhodně připravit na početí, vhodné doplňky stravy v prenatálním a postnatálním období


 

9:45 – 10:15    Ing. Hana Poskočilová

Partnerská prezentace firmy Goldim: Potraviny pro speciální výživu, nutriční výhody využití kozího mléka.  


 

10:15 – 10:45   Ing. Hana Střítecká, PhD. 

Zdravý dětský jídelníček: jak vhodně vybírat mezi potravinami určenými pro děti, limitní množství rizikových látek v dětském jídelníčku.   


 

 10:45 – 11:00   Coffee Break, prezentace partnerů konference

 


 

11:00 – 11:30   Ing. Ivan Mach, CSc. 

Výživa a sportovci: jak posílit vstřebávání živin a biologickou dostupnost potravin a doplňků stravy, prevence zánětů střev a dalších zdravotních komplikací způsobených vysokou sportovní zátěží či nevhodnými stravovacími postupy  


 

11:30 – 12:00   PharmDr. Richard Pfleger

Mikrobiota, výživa a duševní zdraví: jaké potraviny, resp. složky potravin prokazatelně škodí duševnímu zdraví dětí i dospělých, jak předcházet mnoha mikrobiotou zprostředkovaným duševním poruchám a nemocem, potraviny s pleiotropním účinkem na fyzické i duševní zdraví


 

12:00 – 12:30    Ing. Janka Trebulová

partnerská prezentace firmy Sepea: Jak reagovat ve výživovém poradenství na vzrůstající výskyt potravinových alergií a intolerancí – co jsou to potravinové alergie, intolerance a senzitivity, jaké rizika znamenají pro současnou populaci, možnosti jejich objektivního stanovení a zhotovení vhodného jídelníčku  


 

12:30 – 13:30    Pauza na oběd,  prezentace partnerů konference

 


 

13:30 – 14:00    MUDr. Ondřej Nývlt

Zkušenosti s klienty SZ: praktická aplikace nejnovějších poznatků z oblasti v oblasti zdraví a prevence, jaké účinné metody se poradcům nabízejí ve výživově poradenské praxi.


 

14:00 – 14:30    Bc. Pavel Grasgruber

Porovnání odlišných způsobů stravování na celkové zdraví populačních skupin: jaké jsou společné znaky prevence moderních civilizačních nemocí, praktická doporučení pro skladbu jídelníčku.


 

14:30 – 15:00    Ing. Ivan Mach, CSc.

Závěr konference: shrnutí hlavních výstupů a jejich praktická aplikace ve výživovém poradenství