WEBINÁŘ

Ultrazpracované potraviny

...a jejich vztah k civilizačním onemocněním

ON-LINE WEBINÁŘ  proběhl 7. 5. 2022

Proč nám ultrazpracované potraviny škodí? Jak se jim vyhnout?

Poznám stupeň zpracování potraviny podle etiket?



Pojem „zpracované potraviny“ může někdy vyvolávat zmatky, protože většina potravin je “nějakým” způsobem zpracována. Avšak rozdíl mezi mechanicky a chemicky zpracovanými potravinami v dopadu na lidské zdraví je velký.

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT?

Protože ultra zpracované průmyslově potraviny (UZPP) jsou relativně širokým pojmem, MUDr. Kohutiar vám představí základní dělení NOVA. Popíše každou ze skupin (1-4) a zaměří se i na to, co nám UZPP (ne)dodají  a jaký to pak (ne)má dopad na naše zdraví.

Ing. Střítecká vysvětlí a ukáže jednoduchá pravidla jak si (ne)vybrat UZPP a že i ty potraviny, co jsou v současné době preferovány jako vhodnější, na to tak dobře taky nejsou.  Kromě dělení  NOVA je u potravin používáno i tzv.NutriScore. Co vlastně znamená?  Co nám říká o (ne)zdravosti potravin? Jak s ním zacházet? Jak podle něj vybírat potraviny? I to bude součástí přednášky.


LEKTOŘI

MUDr. Bc. Matej Kohutiar, Ph.D.

Lékař a vysokoškolský pedagog. Vystudoval 3. lékařskou fakultu obor „Všeobecné lékařství“. Na 2.lékařské fakultě pokračoval v postgraduálním studiu v oboru patobiochemie, kde se v rámci vědeckých aktivit zabýval problematikou volných radikálů a oxidačního stresu. 

Je i absolventem Vysoké školy chemicko-technologické v oboru „Chemie a analýza potravin“. Věnuje se problematice kvality, bezpečnosti a toxikologii potravin. Zabývá se také prevencí civilizačních onemocnění ve vztahu k životnímu stylu a výživě.

Ing. Hana Střítecká, Ph.D.

Vice prezident AVP ČR, vysokoškolský pedagog, lektor mnoha kurzů zaměřených na výběr kvalitních potravin a správné stravování různých věkových skupin. 

Jako ředitelka projektu FÉR potravina spolupracuje i s médii v oblasti ochrany a informovanosti běžného spotřebitele o složení a kvalitě potravin.


Po skončení webináře bude k dispozici jeho kompletní záznam.

CENA

Po zaplacení příslušného poplatku vám bude zasláno heslo pro přístup na záznam webináře.

Záznam z WEBINÁŘE
590 Kč
OBSAHUJE:
Vstup do sekce webináře s jeho záznamem po dobu 10ti dnů

FAQ

Bude dostupný záznam webináře?

Po skončení webináře budou všem účastníkům po dobu následujících 10 dnů zachovány přístupové údaje do členské sekce webináře, kde najdou jeho kompletní záznam včetně dalších materiálů od partnerů akce.

Mohu si záznam stáhnout?

Záznam z důvodu jeho možného šíření není možno stáhnout. Můžete se k němu opakovaně vracet po dobu 7 dní od jeho zakoupení.

Jsou rady ověřené v praxi?

Prezentující lektoři jsou nejen letití odbornici v oblasti výživy, ale zároveň i praktici s bohatými zkušenostmi v práci s klienty ve výživovém poradenství.

KONTAKT

Všechny případné dotazy prosím směřujte na vybor@aliancevyziva.cz

PARTNEŘI WEBINÁŘE